PSV bevestigt vertrek van Donyell Malen naar Borussia Dortmund

Donyell Malen in actie tijdens het EK tegen Tsjechië.

Donyell Malen in actie tijdens het EK tegen Tsjechië.© Foto AFP

ANP
Eindhoven

PSV heeft het vertrek van Donyell Malen naar Borussia Dortmund bevestigd. De 22-jarige clubtopscorer uit Wieringen trainde, na vier jaar in Eindhoven onder contract te hebben gestaan, dinsdag in Zwitserland al mee met de Duitse topclub.

„Dit is een prachtige transfer voor Donyell en PSV’’, zei directeur voetbalzaken John de Jong. „We zijn ontzettend trots op het traject dat we samen hebben afgelegd en het resultaat daarvan.”

Lees ook: Donyell Malen, het kind van Wieringen in Oranje: ’Z’n oma stond hem na afloop een beetje kwaad op te wachten’

PSV weekte Malen indertijd los bij Arsenal. Daarvoor kwam hij uit voor Ajax, Hollandia en VV Succes. De spits groeide in Eindhoven uit tot een vaste waarde in het eerste elftal.

Afgelopen seizoen scoorde hij in de competitie negentien keer. Ook op het Europese podium viel de trefzekerheid van de snelle international op met veertien doelpunten in 28 wedstrijden. Volgens mediaberichten betaalt Dortmund ongeveer 30 miljoen euro voor Malen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen