Een daling van het aantal coronabesmettingen in de Noordkop. Wel is er een inwoner van Den Helder overleden aan het virus

Net zoals de landelijke trend is in de Noordkop het aantal coronabesmettingen afgenomen.

Net zoals de landelijke trend is in de Noordkop het aantal coronabesmettingen afgenomen.© Archieffoto

Tessa Thepen
Noordkop

Er is een daling te zien van het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Noordkop. In zowel Hollands Kroon als in Den Helder, Schagen en op Texel werden minder positieve testuitslagen gemeld dan het gemiddelde van vorige week. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden.

Dinsdag 27 juli zijn er in Hollands Kroon vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er vijf minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (tien).

In de gemeente Den Helder zijn er zeven mensen positief getest. Dat is ook een afname. Gemiddeld lag het aantal besmettingen op dertien de afgelopen week. Ondanks dat het met de besmettingscijfers de goede kant op gaat, is er wel één inwoner aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Tevens een daling van het aantal besmettingen in de gemeente Schagen. Hier werden dertien inwoners positief getest op het coronavirus. Dat zijn er drie lager dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (16).

Op Texel zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld. De afgelopen week lag het gemiddeld aantal positieve testuitslagen hier op vier.

In heel Noord-Holland Noord kwamen er 135 besmettingen bij. Dat is 82 lager dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Landelijk dalen de cijfers ook. Er werden dinsdag 4.042 positieve testuitslagen gemeld. Dat zijn er 1.293 minder dan het gemiddelde van vorige week.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.