Slachtoffer zware aanrijding kruising De Strip is weer thuis

© GLOCALmedia

Michiel Snik
Zwaag

Het slachtoffer van het ongeluk, maandagmiddag op de kruising van De Strip met de Marowijne in Zwaag, maakt het naar omstandigheden goed en is ook weer thuis.

„Ik had heel wat engeltjes om mij heen. Ik mag van geluk spreken dat ik het er zonder zeer zware verwondingen vanaf heb gebracht”, zegt het slachtoffer uit Bovenkarspel dat niet met naam in de krant wil. Zij kreeg in haar blauwe Suzuki geen voorrang van een witte Volkswagen die het slachtoffer in de flank ramde. De auto van het slachtoffer vloog drie keer over de kop. „Ik draaide op het laatste moment aan mijn stuur en kwam waarschijnlijk daardoor net voor de sloot op mijn wielen weer terecht.”

Buurtbewoners hoorden de klap en schoten te hulp. Een van hen hield de bestuurster vast zodat haar hoofd niet kon bewegen om nekletsel te voorkomen. De brandweer haalde haar uit de auto waarna de ambulance het slachtoffer naar het ziekenhuis bracht. „Ik heb wat blauwe plekken en vooral mijn nek doet pijn. Maar ik hoop dat ik er verder niets aan ga overhouden.”

Volgens omstanders zou het hoge bermgras het zicht op de kruising wegnemen. „Ik bemoei mij daar niet mee, dat is zaak van de politie. Maar ik vind het zicht daar niet slecht.”

Lees ook: Auto slaat over de kop bij botsing in Zwaag; brandweer helpt slachtoffer uit auto

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen