Meer bewoners ondertekenen bezwaar tegen uitbreiding Cargill in Wormer

Cargill (onder) met daarboven de woningen aan de Zandweg.

Cargill (onder) met daarboven de woningen aan de Zandweg.© archieffoto

Koos Reitsma
Wormer

Het bezwaarschrift dat bewoner Hans Leeuwenkamp van de Zandweg in Wormer vorige week indiende tegen de uitbreiding van Cargill is deze week door 35 andere bewoners medeondertekend.

Voordat de uitbreiding van cacaoverwerker Cargill plaatsvindt, worden vijf woningen gesloopt, waaronder die van hem. De handtekening die zijn opgehaald voor z’n bezwaarschrift zijn gezet door bewoners van de Zandweg, Het Laantje en de Knollendamstraat.

Leeuwenkamp heeft op 15 maart van dit jaar een (tijdelijk) huurcontract afgesloten met Villex Leegstandsbeheer. De bewoners voor hem hadden het huis aan de gemeente verkocht. Zij ondervonden te veel overlast door geluid, geur en trillingen tijdens de werkzaamheden bij Cargill.

Het bezwaarschrift heeft betrekking op de de voorgenomen uitbreiding van de Cargill aan de Veerdijk met een bedrijfshal waarin silo’s komen voor opslag van cacao(producten). Door aanpassingen in het productieproces is de overlast volgens Leeuwenkamp verminderd. Hij vindt het slopen van de woningen zonde en probeert dat daarom te voorkomen.

Lees ook:

Bezwaarschrift tegen uitbreiding cacaoproducent. ’Sloop woningen Zandweg niet meer nodig nu Cargill minder overlast geeft’

Hans Leeuwenkamp in z’n achtertuin, die grenst aan Cargill.

Hans Leeuwenkamp in z’n achtertuin, die grenst aan Cargill.© archieffoto / pascal fielmich

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen