Vrouw (21) aangevallen op Nieuweweg in Wognum, politie onderzoekt camerabeelden

Martijn Mak
Wognum

Een 21-jarige vrouw uit Wognum is zondagavond om 21.30 uur op straat aangevallen door een man.

Toen de man haar paseerde vroeg hij naar haar leeftijd. Daarna vroeg hij of zij al 18 was. Zij negeerde hem. Zonder dat de vrouw het doorhad, keerde hij om en greep haar arm. Toen hij zag dat ze aan het bellen was, gaf hij haar een trap tegen het bovenbeen en ging ervandoor in de richting van de Burgemeesters Commandeurlaan.

Het slachtoffer herinnert zich een man van ongeveer 25 jaar oud, met blond kort haar, een gemiddelde lengte, een normaal postuur. Hij droeg een donkergroen shirt met korte mouwen en een korte broek. Hij had een glanzende (metallic) grijze fiets bij zich.

Tweede keer

Het is de tweede keer in korte tijd dat een jonge vrouw in Wognum wordt belaagd. Aan het begin van deze maand werd een 17-jarige inwoonster op de Hoornseweg van haar fiets geduwd. Hierbij liep zij verwondingen aan haar knie en pols op. Ook dit slachtoffer heeft als signalement een blanke, blonde man doorgegeven. Hij droeg een wit t-shirt en een korte of lange spijkerbroek, en was op de fiets.

Een politiewoordvoerder laat weten dat het onderzoek nog loopt. „We kunnen de dader nog niet zo een, twee, drie aanwijzen. Maandag zijn we bezig geweest met het uitwisselen van camerabeelden van de aanval op zondag. Zodra deze zijn geanalyseerd, verwachten we dat de dader wel op het netvlies komt.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen