Geen nieuwe coronabesmettingen in Drechterland en Opmeer

corona

corona© Foto Mediahuiss

Van onze verslaggever
Hoorn

Werden er maandag nog 10 nieuwe besmettingen geteld in gemeente Opmeer, gisteren waren er nul gevallen. Dit blijkt uit de dagelijkse coronacijfers van het RIVM.

In Gemeente Drechterland werden er eveneens geen nieuwe besmettingen met Covid-19 genoteerd. In Drechterland kwamen er maandag nog twee nieuwe gevallen bij.

Daling

In de overige gemeenten is sprake van een daling in het aantal coronabesmettingen, met uitzondering van Koggenland en Stede Broec. Hier werden maandag in beide gemeenten 3 nieuwe besmettingen geteld, dinsdag waren dit er 4.

Enkhuizen telde maandag 7 nieuwe gevallen, dinsdag waren dit er 2. In Hoorn is een lichte daling: van 17 nieuwe besmettingen op maandag naar 13 op dinsdag. In gemeente Medemblik daalde het aantal nieuwe besmettingen met 4 (maandag 10, dinsdag 6).

Advies

Op 23 juli kwam het Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar om te adviseren over de COVID-19-uitbraak. Hier werd gesproken over de actuele situatie, de diverse virusvarianten, ventilatie en reisadviezen en quarantaine voor reizigers. Uit het advies blijkt onder meer dat het aantal meldingen van positieve personen met Covid-19 de afgelopen 7 dagen is afgenomen met 5,4 procent.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen