Nieuwe spits Rein Smit op weg naar basisplaats bij Telstar: ’Hij is een tijger. Hij loert, vecht en vliegt erop af’ [video]

Milo Lambers
Rijnsburg

Telstar had het lang lastig met Rijnsburgse Boys. Nieuwe spits Rein Smit had een belangrijk aandeel in de 2-1 overwinning.

De twintigjarige Castricummer laat de hele voorbereiding al zien dat hij Telstar iets extra’s geeft. Hij is snel, ijverig en gretig. Net als vorige week tegen Quick Boys was hij tegen Rijnsburgse Boys trefzeker. „Een mooie afsluiter van het trainingskamp”, grijnsde de speler die deze zomer overkwam van SC Heerenveen, de club waarbij hij al sinds 2014 in de jeugd speelde.

Telstar was van vrijdagmiddag tot en met dinsdagochtend op trainingskamp in Doorwerth, vlakbij Arnhem. Het werd afgesloten met het oefenduel in de Bollenstreek.

Omdat Glynor Plet en Rein Smit afgelopen zaterdag al een helft mee hadden gedaan tegen De Graafschap en Robin Eindhoven geblesseerd is, begon Telstar dinsdagavond met Lesley Bakker als gelegenheidsspits. Naast hem stond Gyliano van Velzen. De twee hadden het lastig tegen de stugge amateurs. Toen Smit de geblesseerde Bakker verving, kwam er meteen meer dreiging.

Panter

Jonker noemt hem een ’mannetje met een enorme drive’. „Dat hebben ze allemaal maar bij hem zie je dat echt aan zijn spel. Uit zijn motoriek spreekt dat hij iets wil. Hij oogt als een panter of een tijger. Vanuit het niets kan hij ergens op afvliegen. Hij is overal bij. Als er een voorzet komt, dan zie je hem ook loeren en vechten om in de beste positie te komen.”

De gelijkmaker die Smit maakte was een intikkertje na een sterke individuele actie van Glynor Smit. Bij de 2-1 van Glynor Plet, een schitterend balletje achter het standbeen, diende hij als bliksemafleider. „Glynor en ik hebben samen afspraakjes gemaakt. Wie er diep gaat, wie er in de bal komt, wie er bij de eerste paal opduikt of bij de tweede. Het resultaat daarvan zag je bij de tweede goal. Hij maakte het geweldig af.”

Veteraan Plet, 34 jaar oud, is andersom ook onder de indruk van zijn nieuwe aanvalspartner. „Hij is goed. Vanaf de eerste training zie je dat hij er heel veel energie inlegt. Elke training, elke wedstrijd. Hij werkt keihard. Fysiek zit ’ie sterk in elkaar en je ziet dat ’ie een neusje voor de goal heeft.”

Basisplaats

Het lijkt niet ondenkbaar dat Smit, die bij SC Heerenveen tot zes invalbeurten in de eredivisie kwam, snel een vaste basisspeler wordt. Jonker: „Waarom niet? Wat ’ie nu in een kwartiertje laat zien, toont hij al de hele voorbereiding.”

Rijnsburgse Boys-Telstar 1-2

65. Monteiro 1-0, 68. Smit 1-1, 87. Plet 1-2

Telstar El Ouazzane; Vermeulen (75. Zakir), Turgarinov (55. Bensabouh), Aktas (75. Molenaar), Gemert (75. Berenstein), Taha (75. Blackson); Van Wetten ( 75. Van Doorm), Vlijter (Dijkstra), Fernandes; Bakker (58. Smit), Van Velzen (75. Plet)

voetbal oefenduel

Rijnsburgse B.Telstar1-2

65. Monteiro 1-0, 68. Smit 1-1, 87. Plet 1-2

Telstar El Ouazzane; Vermeulen (75. Zakir), Turgarinov (55. Bensabouh), Aktas (75. Molenaar), Gemert (75. Berenstein), Taha (75. Blackson); Van Wetten ( 75. Van Doorm), Vlijter (Dijkstra), Fernandes; Bakker (58. Smit), Van Velzen (75. Plet)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen