Water met een smaakje, of toch niet echt?

Hanneke van den Berg

Pas geleden ontdekte ik iets heel aparts. De Air Up fles. Dat is een waterfles die je voorziet van een zogeheten pod die je op de flessenhals klikt. De pod is verkrijgbaar in een hoop geuren of zijn het toch smaken?

Dat klinkt verwarrend hè? Het principe van de Air Up fles is dat je eigenlijk niet proeft met je tong, maar met je neus. Door die pod met een geurtje erin op de fles te zetten, neemt je neus die geur waar en denk je de bosbesssen-, vlierbloesem-, citroen- of sinaasappelsmaak te proeven. In feite drink je dus niets anders dan gewoon, gezond, helder kraanwater, maar wordt het drinken een stuk minder saai omdat je het idee hebt dat je water met een smaakje drinkt.

De fles is van goed, stevig materiaal en ziet eruit als een bidon. Ook heeft het een stevige schroefdop. Elke geurpod bevat puur natuurlijke aroma’s, die worden gewonnen uit vruchten, planten en kruiden

De Air up-fles en de pods zijn verkrijgbaar via www.air-up.com. Een starterset met twee pods kost €34,95. Een zakje met drie pods kost €7,95.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.