Door brand getroffen woningen in Zwaag worden (deels) gesloopt. ’Ik hoop dat ze het opbouwen na de bouwvak snel oppakken’ [video]

Woningen aan het Hoefblad worden afgebroken.© Foto Faralda Houthuijsen

Martijn Mak
Zwaag

Vier woningen aan het Hoefblad in Zwaag, die begin juni door brand werden getroffen, worden (deels) gesloopt. Hein Heun Sloopwerken en Asbestsanering is afgelopen week begonnen. Het werk moet aan het einde van de week klaar zijn.

De woningen en bijbehorende bebouwing worden niet allevier tot de grond toe afgebroken. „Nummer 115 gaat plat. Eentje krijgt een nieuw dak, bij een ander staat de schuur nog”, vertelt bewoonster Annette de la Fosse, wiens huis ook door het vuur is beschadigd.

De la Fosse, die met haar gezin in een tijdelijk onderkomen zit, hoopt dat na de bouwvak snel wordt begonnen met de wederopbouw. „We zitten hier prima hoor, we hebben een dak boven ons hoofd. We mogen niet mopperen. Maar je wil toch terug naar je eigen plekje.”

Inbraak

De politieonderzoeken naar de brandstichting en de inbraak die daarna werd gepleegd, hebben nog niet tot een aanhouding geleid. De la Fosse: „Wij hebben er niets meer over gehoord.”

Een maand geleden zette de politie camerabeelden van een man online, omdat hij mogelijk over belangrijke informatie zou beschikken. Deze persoon liep immers vlak voor de brandstichting door de straat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen