Stankovic gesignaleerd op de Dijk. Inter-doelman komt transfer naar Volendam afronden

Dejan Stankovic (rechts) knuffelt zoon Filip tijdens de derby tussen AC Milan en Inter in 2020.

Dejan Stankovic (rechts) knuffelt zoon Filip tijdens de derby tussen AC Milan en Inter in 2020.© Archieffoto epa

Richard Walraven
Volendam

Filip Stankovic is maandag op de Dijk gesignaleerd. De talentvolle doelman van Inter Milan is in Volendam om zijn transfer naar de plaatselijke FC rond te maken.

FC Volendam wil zelf nog geen bevestiging geven van de komst van Stankovic. Eerder liet trainer Wim Jonk echter weten dat de club in onderhandeling was met Inter Milan over de komst van de 19-jarige doelman. Grootste sta in de weg voor een huurovereenkomst zou de financiële kant van de deal zijn.

Stankovic geldt bij Inter als de mogelijk toekomstige opvolger van de huidige doelman Samir Handanovic en kan bij Volendam ervaring op doen. De doelman - 1.87 meter lang - wordt vermoedelijk in de loop van de week gepresenteerd.

Filip Stankovic is de zoon van voormalig Inter-middenvelder Dejan. De Serviër speelde van 2004 tot 2013 bij de ’nerazurri’.

Ook Volendam-trainer Wim Jonk heeft een verleden bij Inter. Mede daardoor slaagde Volendam er afgelopen seizoen in een ander Inter-talent, aanvaller Samuele Mulattieri, te huren. Mulattieri werd afgelopen seizoen topscorer bij Volendam met twintig treffers. Komend seizoen speelt Mulattieri - opnieuw op uitleenbasis - bij het Italiaanse Crotone, dat naar de serie B is gedegradeerd.

Bij Volendam kan Stankovic de opvolger worden van Nordin Bakker en Joey Roggeveen worden. Beide keepers werden vorig seizoen door Volendam te licht bevonden. Toch nog toe had Volendam geen vervangers voor het duo gevonden. Bakker (Beroe Strada in Bulgarije) en Roggeveen (Jong Ajax) hebben inmiddels een nieuwe club.

Overigens dringt de tijd voor Volendam om een nieuwe keeper vast te leggen. De club begint op vrijdag 6 augustus de competitie in de eerste divisie met een uitwedstrijd in en tegen Eindhoven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen