Nieuwe coronasubsidie voor Hoornse culturele organisaties: 1 miljoen voor noodsteun, herstel, ontwikkeling en creatieve initiatieven

Martijn Mak
Hoorn

De gemeente Hoorn heeft van het Rijk 990.000 euro ontvangen voor de ondersteuning van de culturele sector. Vanaf 26 juli kunnen Hoornse culturele organisaties, groot en klein, subsidie aanvragen voor noodsteun, herstel en ontwikkeling en eenmalige creatieve initiatieven.

Er is 540.000 euro beschikbaar om de culturele sector noodsteun te bieden. De subsidie heeft ook het doel om deze sector vitaal en weerbaarder te maken. Voor herstel en ontwikkeling is daarom 225.000 euro beschikbaar.

Een voorbeeld van herstel en ontwikkeling, is het mogelijk maken van livestreams. Dit zorgt ervoor dat als er nog weinig publiek is toegestaan, er toch zoveel mogelijk mensen worden bereikt. Ook voor eenmalige creatieve initiatieven is 225.000 euro beschikbaar. Bij het opstellen van de subsidieregeling zijn de culturele instellingen in de gemeente betrokken.

Het maximale bedrag voor noodsteun verschilt per situatie. Voor herstel, ontwikkeling en voor eenmalige activiteiten geldt een maximaal subsidiebedrag van 25.000 euro.

Het aanvraagformulier is te vinden op www.hoorn.nl/coronasteuncultuur. Noodsteun moet voor 15 september worden aangevraagd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen