Beeldend kunstenaars en dichters werken samen in de Grote Kerk van Oosthuizen

Fred Roskam schilderde ’Bollenveld met schuur’. Daarbij heeft Pieter van der Kooij een gedicht ’Samenkleur’ gemaakt. Te zien in de Grote Kerk.

Fred Roskam schilderde ’Bollenveld met schuur’. Daarbij heeft Pieter van der Kooij een gedicht ’Samenkleur’ gemaakt. Te zien in de Grote Kerk.© Foto Waterlandse Kunstkring

Van onze verslaggever
Oosthuizen

De Grote Kerk in Oosthuizen vormt momenteel het decor van de expositie ’Als beelden gaan spreken’. Het is een samenwerkingsproject van de Waterlandse Kunstkring met Dichterskring Waterland

Er zijn schilderijen, foto’s, sculpturen, keramiek en assemblages te zien, met bijbehorende gedichten. Het gaat om eigentijdse kunst met een persoonlijk karakter.

De leden van de Waterlandse Kunstkring zijn over het algemeen professioneel opgeleid in de beeldende kunst. De Dichterskring Waterland houdt regelmatig activiteiten, waarbij gedichten centraal staan, onder meer in het Purmerendse Dijklander Ziekenhuis.

De expositie in de Grote Kerk aan de Raadhuisstraat 61 is tot en met 15 augustus te zien. Openingstijden: van donderdag tot en met zondag van 14 tot 17 uur. De entree is gratis. Meer informatie is te lezen op www.grotekerk-oosthuizen.nl en www.waterlandsekunstkring.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen