Explosie en brand in flatgebouw in Hoorn. Twintig woningen tijdelijk ontruimd [video]

© GLOCAL

© GLOCAL

© GLOCAL

© GLOCAL

© GLOCAL

1 / 5
Internetredactie
Hoorn

Vanwege een explosie heeft de brandweer in de nacht van zaterdag op zondag een flatgebouw aan de Astronautenweg in Hoorn ontruimd.

Na de explosie, die rond 4.00 uur plaatsvond, is er brand uitgebroken. De oorzaak wordt nog onderzocht, maar de politie vermoedt brandstichting.

Lees ook: Onderzoek naar flatbrand in Hoorn; mogelijk brandstichting

Er zijn in totaal zo’n twintig woningen ontruimd. De bewoners werden opgevangen en het vuur is bijna onder controle.

De brand is op de begane grond ontstaan, maar door de overstekende betonnen galerij erboven niet overgeslagen naar de bovenliggende woningen. Voor zover nu bekend is er niemand gewond geraakt.

Er is gekeken of de constructie van het flatgebouw veilig genoeg is om de bewoners weer naar huis te kunnen laten gaan. Rond 6,45 uur zijn alle woningen gecontroleerd en kon iedereen weer terug naar huis.

Eerder stond vermeld dat bewoners met een megafoon werden opgeroepen hun woning te verlaten. Dat blijkt echter niet te kloppen. Ook stond er dat veertig woningen zouden zijn ontruimd, maar dat blijken er twintig te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen