Glenn van Straalen gaat op Schleizer Dreieck naar zijn eerste podiumplek in de IDM Supersport 600

Glenn van Straalen op het podium.© Aangeleverde foto

1 / 2
Van onze verslaggever
Schleiz

Glenn van Straalen heeft zijn eerste podiumplek in de IDM Supersport 600 te pakken. De 20-jarige coureur uit Hoogkarspel eindigde zaterdag op de Schleizer Dreieck als derde.

In de tweede race streed de West-Friese motorcoureur voor de vierde plaats en finishte als zesde. Rob Hartog kwam op het Duitse circuit tot twee klasseringen in de top 10.

Het circuit van Schleiz vormde het decor voor de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap. ,,De baan was nieuw voor mij, maar het ging eigenlijk vanaf de eerste training al goed en we konden goed blijven versnellen’’, aldus Van Straalen die tot de vierde kwalificatietijd kwam.

Slechte start

Vanaf de tweede startrij had hij een slechte start in de eerste race, waardoor hij in de eerste ronden diverse rijders moest inhalen. Dit lukte hem goed, al kon hij het gat naar de twee leiders - Patrick Hobelsberger en Max Enderlein - niet meer dichten.

Van Straalen: ,,Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste IDM podium van het seizoen. Na een slechte start had ik een goede pace en kon zo naar voren komen.’’ Rob Hartog kende zaterdag wel een sterke start. Daarna viel de Abbekerker terug en moest hij met plek negen genoegen nemen.

Ook in de tweede race kwam Van Straalen niet goed van zijn plaats. Toch kon hij zich herstellen maar op de vierde plaats werd zijn opmars gestaakt. Hij kwam in de flink gevecht met Christoph Beinlich en Valentin Debise en na veertien ronden finishte hij op de zesde plaats.

Moeizamer

,,Het ging helaas was moeizamer in de tweede race en ging ik voor meer dan een zesde plaats’’, reageerde Van Straalen. Rob Hartog wist in de slotfase naar de zevende plaats te komen. Hobelsberger wist net als in de eerste race Enderlein te verslaan en pakte zo de dubbel in Schleiz.

Na zes wedstrijden staat Van Straalen op de vierde positie in klassement. De volgende ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap is op het TT Circuit Assen in het weekend van 13 t/m 15 augustus. Van Straalen: ,,Ik kijk uit naar het IDM in Assen om daar goed te scoren op ons thuiscircuit.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen