Daling aantal nieuwe coronabesmettingen zet zich door

Roel van Leeuwen
Alkmaar

De coronacijfers in de regio Alkmaar lijken weer de goede kant op te gaan. Zondag werden er 101 nieuwe besmettingen geconstateerd en dat is een daling vergeleken met de afgelopen dagen.

Vrijdag waren er nog 133 nieuwe besmettingen, zaterdag 114.

De cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en GGD Hollands Noorden geven aan dat het aantal besmettingen zondag het hoogst was in Heerhugowaard.

Daar krijgen 33 personen een positieve testuitslag. Het aantal Alkmaarders dat te horen kreeg dat ze corona hebben bleef steken op 29. In Castricum ging het om 16 nieuwe gevallen. Terwijl het aantal besmettingen in Bergen (9), Heiloo (8) en Langedijk (6) beduidend lager lag.

Nog altijd valt op dat de regio’s Noordkop en West-Friesland minder coronagevallen hebben. In de Noordkop werden 36 personen positief getest en in West-Friesland ging het om 37 personen.

Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld. Hierdoor blijft het aantal coronadoden sinds het begin van de pandemie in Noord-Holland Noord op 501 staan. Ook werden er geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.