Autobezitter krijgt vervelend belletje van de politie: ’Uw auto is gevonden in het water langs de weg in Edam’

© DNP.NU

Internetredactie
EDAM

Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag in het water terecht gekomen langs de Dijkgraaf de Ruiterlaan in Edam. Het voertuig is hoogstwaarschijnlijk gestolen. Van de inzittenden was geen spoor te bekennen.

In eerste instantie had de eigenaar niet door dat zijn auto was gestolen. Daar kwam hij pas achter na een belletje van de politie met de mededeling dat zijn auto rond 8.30 uur was gevonden in het water.

„Hij vertelde ons dat de auto de vorige avond nog bij zijn huis stond”, vertelt een woordvoerder van de politie. „Zijn autosleutels had hij nog, dus het is zeer aannemelijk dat de wagen is gestolen.”

© DNP.NU

Eenmaal ter plaatse waren de mogelijke autodieven alweer vertrokken. „Een getuige heeft gezien dat twee personen het voertuig hadden verlaten”, aldus de politiewoordvoerder.

Aangifte

Verwacht wordt dat de eigenaar aangifte gaat doen van de diefstal. Ondertussen mogen getuigen zich al melden bij de politie. „Als er mensen zijn die twee personen met een nat pak hebben zien rondlopen, dan vernemen wij dat graag.”

De auto is door een berger uit het water getakeld.

© DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.