’We zetten alles op alles om Bussum Cultureel niet ongezien voorbij te laten gaan.’ Diverse scenario’s op de plank voor jaarlijks festival

Tijdens Bussum Cultureel kunnen bezoekers alle vormen van cultuur die Gooise Meren rijk is bewonderen.

Eddie de Paepe
Bussum

Voor de komende, achttiende editie van Bussum Cultureel, in het weekend van 17 tot en met 19 september, liggen diverse scenario’s op de plank. Van een klein en aangepast programma tot een volledig 3-daags programma.

Ook voor het jaarlijkse, gratis toegankelijke cultuurfestival voor Gooise Meren is het nog spannend hoe de wereld er in september uit zal zien. Vanwege die onzekerheid gaat de organisatie van start met de uitwerking van diverse scenario’s. Artiesten, kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers en instellingen kunnen zich aanmelden voor een optreden of deelname aan de Culturele Markt of Art Fair Gooise Meren.

Mogelijkheden

Bussum Cultureel is met de gemeente, veiligheidsorganisaties en culturele organisaties in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Alle facetten van het festival worden volgens de organisatie daarin meegenomen. Van ‘pop up optredens’ op straat tot aan podium-optredens. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor de Openluchtbioscoop, de Culturele Markt, de Art Fair en zelfs naar De Langste Eettafel en het Young go Loud-programma voor jongeren.

Spelregels

,,We zetten alles op alles om Bussum Cultureel ook dit jaar niet ongezien voorbij te laten gaan”, stelt voorzitter Marc Maassen. ,,Vorig jaar hebben we ondanks corona toch een en ander kunnen organiseren voor onder andere lokale muziekverenigingen en dansgroepen. En we zijn nu allemaal wel toe aan upgrade. Maar corona bepaalt de spelregels.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De editie van 2019.© Foto: Studio Kastermans

Definitief besluit

Medio augustus wordt bepaald wat de definitieve vorm en invulling van het culturele programma voor dit jaar wordt. Er liggen verschillende draaiboeken klaar, ook bij enkele culturele instellingen. Maar als het aan de organisatie van Bussum Cultureel ligt, gaat er in september in ieder geval iets gebeuren en roepen ze artiesten, kunstenaars en verenigingen en instellingen op zich nu alvast aan te melden via hun website.

Eten en drinken

Tijdens Bussum Cultureel kunnen bezoekers alle vormen van cultuur die Gooise Meren rijk is bewonderen. Zoals muziek, film, dans, theater en beeldende kunst. Inclusief gezellig eten en drinken. Voor het festival werken onder andere Stichting Kunstkring Artes, Filmhuis Bussum, Spant!, de Gooise Muziekschool, stichting Helder Gooise Mere en gemeente Gooise Meren samen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen