Gevonden lichaam is van vermiste Gerda Peijs-Mooij (74). Politie gaat uit van noodlottig ongeval

Roel van Leeuwen
Bergen

De politie heeft de identiteit vastgesteld van het lichaam dat zaterdagmiddag bij een zoekactie werd aangetroffen in het duingebied van Bergen. Het gaat inderdaad om Gerda Peijs-Mooij (74), die al sinds zondag 18 juli werd vermist.

De vrouw, die aan dementie leed, fietste op die dag met haar man van hun woonplaats Bergen naar Bergen aan Zee. Nadat ze eerst op de Helmweg een kwartiertje in de zon hadden gezeten, fietste hij vooruit om op haar te wachten bij de kruising bij de Verspyckweg op haar. Maar nadat zij niet kwam opdagen, keerde hij om. Hij trof haar echter niet meer aan.

Na haar verdwijning kwamen er verschillende meldingen binnen dat Gerda nog was gezien.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gerda Peijs-Mooij

Gerda Peijs-Mooij© Foto aangeleverd

Naar aanleiding van een tip werd er zaterdag een grootscheepse zoektocht op touw gezet in de duinen bij Bergen. De politie werkte hierbij samen met het Veteranen Search Team. Volgens een woordvoerster van het Veteranen Search Team werden er negentig veteranen ingezet bij de zoekactie die zaterdagochtend van start ging.

Na de vondst van het lichaam kon de politie niet meteen bevestigen dat het ging om de vermiste vrouw. Enkele uren later meldde de politie dat de identiteit was vastgesteld. Volgens een woordvoerster is er geen sprake van een misdrijf. ,,Het gaat om een noodlottig ongeval. De familie is in kennis gesteld.’’

Lees ook: Familie en politie blijven zoeken naar vermiste Gerda Peijs-Mooij (74). Haar zoon roept op om gelijk de politie te bellen als je haar ziet

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen