Brandweer op volle sterkte naar brand in Zaandam, houten huizen in gevaar: overbuurman schrok zich rot toen hij werkers zag vluchten voor de vlammen

© Ingezonden foto

© Ingezonden foto

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

1 / 6
Internetredactie
Zaandam

Op het dak van een woning in Zaandam heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De vlammen zijn ook de woning zelf binnengegaan. Het vuur ontstond door werkzaamheden, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten.

Omdat de - voornamelijk houten - woningen dicht op elkaar staan aan de Reigerstraat (waar de brand gaande was) kwam de brandweer met veel materiaal uitrukken. Om die reden kreeg het vuur ook de kwalificatie ’grote brand’. Dat houdt niet altijd in dat de brand groot is, maar soms wordt daarmee aangegeven dat er extra tankautospuiten nodig zijn.

Gewonden

De vlammen werden iets voor 20.00 uur ontdekt. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten in verband met de rook.

Na ongeveer een uur was het vuur grotendeels uit. Twee personen raakten gewond. Zij zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan de woning is.

Flink geschrokken

Van de belendende huizen waren de bewoners niet thuis. Overbuurman Milco van der Kamp zag de werkers ’vluchten’. ,,Ik heb ze nog water gegeven. De brand was zichtbaar onder de zonnepanelen. De brandweer was er snel bij.’’

Van der Kamp zegt ’flink geschrokken’ te zijn. ,,Ik heb de overburen, die op vakantie zijn, gebeld dat alles goed is afgelopen. We hebben alleen wel flinke rook- en stankoverlast. Maar het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen