Stelling: Vijf jaar woonplicht voor alle huizenkopers in West-Friesland

Voor twaalf beneden-/bovenwoningen in Bloecwere Sûd in de Hoornse nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder geldt voor de koper de plicht er zelf te gaan wonen.

Voor twaalf beneden-/bovenwoningen in Bloecwere Sûd in de Hoornse nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder geldt voor de koper de plicht er zelf te gaan wonen.© Beeld: M3 Architecten

Redactie

Woningen zijn in deze tijd van schaarste een geliefd beleggingsobject. Huizen worden geregeld opgekocht door beleggers om deze vervolgens tegen veel geld te verhuren of op te splitsen. Kapitaalkrachtige ondernemers kopen ze ook om ze tegen een hogere prijs te door te verkopen. Mensen met een minder hoog inkomen, zoals starters, maken daardoor geen schijn van kans op een koopwoning. Gemeenten zoals Hoorn willen hier nu een einde aan maken door kopers bij nieuwbouw te verplichten vijf jaar zelf het huis te bewonen. Maar eigenlijk moet dit voor alle kopers van woningen gelden om speculatie met de schaarse huizen tegen te gaan. Stel een woonplicht in voor alle huizenkopers!

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen