RentTourBuy mag toeristisch informatiepunt beginnen in voormalige viskiosk in Hoornse haven

Luchtfoto van de voormalige viskiosk, naast de Hoofdtoren.

Luchtfoto van de voormalige viskiosk, naast de Hoofdtoren.© Foto Cyclomedia

Martijn Mak
Hoorn

RentTourBuy mag een toeristisch informatiepunt beginnen in de voormalige viskiosk naast de Hoofdtoren in de Hoornse haven. Dat heeft het college van B en W besloten.

De gemeente zocht naar een partij die lokale, toeristische activiteiten en organisaties onder de aandacht kan brengen bij mensen die de stad bezoeken en daarnaast eventueel een onderneming met eigen activiteiten op wil zetten (die wel van toeristische aard moeten zijn).

In RentTourBuy ziet het college de juiste kandidaat. Ook omdat het sociaal ondernemerschap wil uitdragen door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en het de financiën op orde heeft. Het bedrijf houdt de verhuur van fietsen voornamelijk op het Kleine Noord. Het zal bij het informatiepunt enkele fietsen plaatsen. Volgens het college staat RentTourBuy van harte open voor samenwerking met lokale partners, zoals de Watertaxi en de verschillende musea. ’Ook Holland boven Amsterdam is een samenwerkingspartner.’

Nu het collegebesluit is genomen, kan RentTourBuy een omgevingsvergunning aanvragen. Het duurt nog minimaal acht weken voordat deze wordt verleend. Daarna kan het toeristisch informatiepunt ingericht gaan worden.

Ophef

De nieuwe invulling van de kiosk aan het Hoofd 2b, waar voorheen de viskraam van Leen Parlevliet zat, heeft de gemoederen behoorlijk beziggehouden. In eerste instantie leek het erop dat ondernemer Bram Nijenhuis, van onder meer Watertaxi Hoorn, het pand mocht betrekken. Hij had plannen laten maken en kreeg zelfs de sleutel, om kort daarna te horen dat de gemeente toch een aanbestedingsprocedure wilde starten. Dat leidde tot veel ophef in de gemeenteraad.

Wethouder Broersma gaat in het najaar nog met de raad in gesprek over de Hoornse haven en het toeristisch informatiepunt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen