Zussen Hof in Hoogkarspel doneren hun haar voor medemens

Sterre en Luna Hof vlak voordat hun lange haar werd afgeknipt voor Stichtig Haarwensen.© Foto familie Hof

Cees Beemster
Hoogkarspel

De kinderen van de familie Hof in Hoogkarspel zetten zich in voor Stichting Haarwensen. De zussen Luna (10) en Sterre (9) hebben deze week hun lange haar laten afknippen om te doneren aan de stichting en gaan hierdoor met een korte coupe de zomer in.

Luna en Sterre hopen een ander kind blij te kunnen maken met hun haardonatie. Lente (10), tweelingzus van Luna, is ook druk aan het sparen, maar kwam nog een klein stukje haar tekort. Hopelijk kan zij binnenkort ook haar haren doneren. Zo maakt een klein gebaar, een groot verschil voor de medemens die door ziekte het eigen haar is kwijtgeraakt en zo een pruik van andermans haren krijgt.

Per jaar verliezen volgens Stichting Haarwensen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Zelfvertrouwen

’Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed’, stelt de stichting.

’Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.’

De stichting heeft tot nu toe 1861 kinderen blij gemaakt met een haarwerk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen