Besloten dienst voor Peter R. de Vries in Carré

De ouders van Tanja Groen arriveren voor het besloten afscheid van Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carre.

De ouders van Tanja Groen arriveren voor het besloten afscheid van Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carre.© ANP

Kees van der Spek wordt omhelst bij aankomst voor het besloten afscheid van Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carre.

Kees van der Spek wordt omhelst bij aankomst voor het besloten afscheid van Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carre.© ANP

1 / 2
ANP
Amsterdam

Het afscheid in besloten kring voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries begon donderdagochtend om 11.00 uur in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de dienst kwamen onder anderen zijn zoon Royce, zijn dochter Kelly en zijn partner aan het woord.

Rond 11.00 uur werd het lichaam van De Vries de zaal van Carré binnendragen, terwijl A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum klonk. Het nummer was gelijktijdig te horen op diverse radiostations. Wilco Viets en Herman du Bois (die onterecht vastzaten voor de Puttense moordzaak), Rich van Hout (zoon van de geliquideerde crimineel Cor van Hout), Ralph van Reijsen, Peter Schouten en Wouter de Vries droegen de kist.

Ceremoniemeester was Khalid Kasem. De sprekers volgden elkaar op en werden afgewisseld met muziek, waaronder Guaranteed van Eddie Vedder. De openingszin van dat nummer heeft De Vries op zijn been laten tatoeëren: „On bended knee is no way to be free.” Andere nummers die te horen waren tijdens de dienst in Carré zijn onder meer Het Jongenshart van Bram Vermeulen, Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy en Go Now van The Moody Blues. Nadat de partner van De Vries het woord nam, klonk The First Time Ever I Saw Your Face van Roberta Flack.

De kist met daarin het lichaam van Peter R. de Vries is rond 12.50 uur Koninklijk Theater Carré in Amsterdam uit gedragen, gevolgd door de familie en de partner van Peter. Op het einde klonk de Bolero van Maurice Ravel.

Woensdag brachten al duizenden mensen in Carré een laatste eerbetoon aan De Vries tijdens het publieke afscheid. Ook op tal van andere plaatsen in het land werd De Vries herdacht. De misdaadjournalist werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed vorige week in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen