Festivals en sporttoernooien in Hollands Kroon, dat willen jongeren graag. Meld je aan voor de bijeenkomst in september als je ideeën hebt die je wilt delen met de gemeente

Jongeren zouden onder andere graag meer festivals zien in de gemeente Hollands Kroon.

Jongeren zouden onder andere graag meer festivals zien in de gemeente Hollands Kroon.© Archieffoto

Tessa Thepen
Anna Paulowna

Jongeren in Hollands Kroon willen graag sporttoernooien en festivals in de gemeente. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente onlangs heeft gehouden. Op maandag 6 september is er een fysieke bijeenkomst in De Ontmoeting waar jongeren hun ideeën kunnen delen.

Op 8 juli presenteerde het jongerenonderzoeksteam van de gemeente de resultaten van hun onderzoek. Dit deden zij aan burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent. In het onderzoek werd jongeren gevraagd wat voor activiteiten zij graag georganiseerd zien door de gemeente.

Dit onderzoek werd uitgevoerd na een oproep van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij riepen op om activiteiten voor jongeren te organiseren nadat zij door corona lange tijd thuis hebben gezeten.

Divers

Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente samen met de jongeren in gesprek over diverse onderwerpen. Denk hierbij aan: hoe moet het jongerenplatform eruit komen te zien? Wat voor rol wil je als jongere hebben in de toekomst? Aan wat voor activiteiten heb je als jongeren nu behoefte aan? Hoe denk jij als jongere hoe wij een stabiele jongerengemeenschap creëren binnen onze gemeente?

Vooralsnog vindt de bijeenkomst fysiek plaats. Volgens de gemeente Hollands Kroon hebben jongeren daar veel behoefte aan. De locatie is De Ontmoeting en de avond duurt van 18.30 uur tot 20.30 uur. Jongeren van 16 tot en met 27 jaar zijn welkom.

Ook is er een optie om online via Microsoft Teams aanwezig te zijn. Mocht het vanwege corona niet mogelijk zijn om fysiek bij elkaar te komen, dan wordt de bijeenkomst helemaal online georganiseerd via Teams.

De video-uitnodiging bekijken en aanmelden kan via: www.hollandskroon.nl/jongerenparticipatie.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.