Steeds meer evenementen afgeblazen door coronamaatregelen: zelfs stadswandelingen afgelast

Helaas geen kunstmarkt bij museumboerderij Westfrisia in Hoogwoud.

Helaas geen kunstmarkt bij museumboerderij Westfrisia in Hoogwoud.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Hoogwoud

Door het herinvoeren van strengere maatregelen om het coronavirus in te dammen, vinden steeds meer evenementen geen doorgang.

Struinen, proeven en kijken tussen oude en nieuwe spulletjes bij de museumboerderij West Frisia in Hoogwoud. Helaas gaat dit feestje niet door: de Adriaans Curiosamarkt op zondag 1 augustus gaat niet door. „De gemeente eist diverse flinke maatregelen in verband met Covid-19, die niet haalbaar zijn voor een kleine markt als deze”, laat Esther de Best, beheerder van het museum weten.

De maatregelen zijn niet in elke gemeente hetzelfde. De Dijkmarkt in Enkhuizen, waar eveneens kunst en curiosa wordt aangeboden, vindt zondag 1 augustus wel doorgang. „Ik heb de vergunning afgelopen maandag binnengekregen”, meldt Hanny Nedermeijer van marktevenementen.nl .

Stadswandeling

Vereniging Oud Enkhuizen daarentegen heeft besloten om de vier stadswandelingen die in de maand augustus gepland stonden, af te blazen. „Het bestuur was akkoord, er waren genoeg gidsen. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen hebben we de wandelingen moeten cancelen”, laat Cees Groot namens de vereniging weten. „Ook de stadsgevangenis gaat niet open, alleen op speciaal verzoek via de VVV.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen