Zo’n enorme golden retriever moet opvallen: wie heeft de gestolen bus van Welkoop Noord-Scharwoude gezien? Daders staan op beeld: ’Een nam nog de tijd om te poepen’

De stickers kunnen van de bus zijn afgehaald.

De stickers kunnen van de bus zijn afgehaald.© Foto Welkoop

Suzanne Rijnja
Noord-Scharwoude

Het zou nogal moeten opvallen op de weg, is de eerste gedachte. De transportbus van tuincentrum Welkoop in Noord-Scharwoude - onder meer beplakt met een enorme golden retriever en haan - is gestolen.

Dinsdagavond is de witte Mercedes Sprinter gestolen vanachter het gesloten hek vandaan. „Dat gebeurde rond 23.00 uur”, zegt een medewerker. „Op onze camerabeelden zien we de bus wegrijden.”

Er is aangifte gedaan bij de politie. „Wat ook opvallend is, is dat een van de mannen voor het stelen van de bus nog de tijd nam om te poepen in het riet bij het slootje tegenover het pand”, meldt de medewerker nog. „Heel smerig.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Wie de bus gezien heeft, kan contact opnemen met de politie.

Wie de bus gezien heeft, kan contact opnemen met de politie.© Foto Welkoop

Het is de enige bus van het Langedijker Welkoop-filiaal. De grote stickers van de dieren en de naam van het tuincentrum zijn er mogelijk vanaf gehaald.

Wie tips heeft of de auto heeft zien rijden kan contact opnemen met de politie (0800-8844). Het kenteken van de wagen is V-922-NT.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen