Zeer grote brand in hartje Bergen onder controle, snackbar en eethuisje verwoest [video]

© DNP.NU

Redactie
Bergen

In snackbar Bello Foodmaster aan het Plein in Bergen is in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote brand uitgebroken. Nadat er met man en macht is geblust, is de brand inmiddels onder controle.

Ook eethuisje No Span ernaast is eveneens verloren gegaan en voor telecomwinkel Optie 1 en kledingherstelzaak/stomerij The Tailor Shop in hetzelfde rijtje wordt gevreesd.

(Verhaal gaat verder onder de video)

Sloopkraan

Rond vier uur is de brandweer gealarmeerd, ter plaatse had iemand 112 gebeld. Een sloopkraan is ingezet om het eethuisje te ontmantelen, zodat de brand beter kan worden bestreden en niet verder om zich heen grijpt.

© DNP.NU

Volgens woordvoerster Carla Nijsten van de veiligheidsregio zijn er geen gewonden gevallen en is de oorzaak van de brand nog onbekend.

Er is een NL Alert verstuurd, omdat er enorm veel rook vrijkomt bij de brand. Omwonenden zijn opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Achter het winkelcentrumpje staan woningen. Omdat er een steeg tussen zit, lopen bewoners geen gevaar. Er is daarom ook niemand geëvacueerd.

© DNP.NU

De brandweer heeft meerdere voertuigen opgeroepen om het vuur te bestrijden. Dit gebeurt met bluswagens en een hoogwerker. Ook zijn brandweermensen met slangen het dak op geklommen om het vuur vanaf daar te bestrijden. Via dikke, gele transportleidingen wordt ook water uit een nabijgelegen vijver bij het blussen gebruikt.

Naast het Bergense korps zijn onder meer de posten Alkmaar, Schoorl, Groet, Egmond, Koedijk, Stompetoren en Heerhugowaard actief.

© DNP.NU

Preventief zijn ambulances aanwezig. Ook de politie is op de been. De toegangswegen naar het centrum zijn afgesloten. Daarom rijdt de Connexxion-bus naar het strand via een andere route. Liander heeft de gas- en elektriciteitstoevoer naar de bedrijfspanden afgekoppeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.