Wegwerkzaamheden voor veilig maken van De Strip in Zwaag vertraagd

Michiel Snik
Zwaag

De werkzaamheden aan De Strip: kruising met Lage Hoek en Lucas Sinckstraat/Meetketting in Zwaag duren week langer dan gepland.

Op maandag 12 juli is begonnen met het opnieuw inrichten van het kruispunt De Strip. Door onvoorziene omstandigheden duurt de uitvoering een kleine week langer, zo meldt de gemeente. Uiterlijk vrijdagmiddag 30 juli is het hele kruispunt nu weer bereikbaar voor verkeer. De werkzaamheden op het kruispunt Hoge Weere/Jan Doustraat lopen geen vertraging op.

De werkzaamheden lopen vertraging op doordat bij de aanleg de hoogtes van weg en trottoir niet goed op elkaar aansloten. Daarom duurt het langer om het kruispunt gereed te maken. Aannemer KWS gaat tijdens de bouwvakvakantie door met werken om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Zodra het mogelijk is, wordt een zijde van het kruispunt vrijgegeven voor verkeer.

De kruisingen worden volgens de gemeente aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via borden. De kruisingen rond de Strip en winkelcentrum De Bangert zijn onderdeel van de schoolroute. Om deze veiliger te maken, worden er plateaus aangebracht. Hiermee moet de snelheid van het verkeer verlaagd worden. Ook worden de kruisingen zo overzichtelijker. De huidige kruisingen worden als onveilig ervaren, omdat verkeer er vaak te hard rijdt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen