GGD Utrecht sluit grote vaccinatielocaties, ook Rijtuigenloods Amersfoort gaat dicht; Focus gaat nog meer op kleine prikplekken in alle gemeenten

© archieffoto

Eric Lorier
Amersfoort

De grote vaccinatielocatie in de Rijtuigenloods in Amersfoort gaat eind augustus dicht. De Utrechtse GGD sluit ook de andere grote priklocaties in Houten en Utrecht. De focus gaat vanaf nu meer op kleinschaliger locaties in alle Utrechtse gemeenten en zo nodig ook in specifieke wijken als de vaccinatiegraad daar nog laag is.

De grote priklocatie in Houten is de eerste die sluit. In de Expo daar wordt op 4 augustus de laatste prik gezet. De vaccinatielocaties in de Rijtuigenloods in Amersfoort en die in de Jaarbeurs in Utrecht gaan eind augustus dicht. De GGD verwacht dergelijke grootschalige locaties niet meer nodig te hebben. ’We plannen elke week nog duizenden afspraken in, maar die aantallen lopen al terug’, stelt de GGD.

De Utrechtse GGD gaat nu nog meer dan voorheen inzetten op kleinschalige prikplekken in de dorpen. Hier kan vaak op afspraak worden gevaccineerd, maar tegenwoordig is er ook vrije inloop voor mensen die gevaccineerd willen worden tegen Covid-19.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen