Fietsjes voor Minima wil 20 opgeknapte tweewielertjes schenken aan Limburgse gezinnen die zijn getroffen door overstromingen

Jan en Lida Kooijman.
© Foto Fietsjes voor Minima
Hoorn

Fietsjes voor Minima wil (ten minste) twintig opgeknapte tweewielertjes schenken aan Limburgse gezinnen die zijn getroffen door overstromingen. En mogelijk komen daar nog wat gesponsorde rijwielen bij.

Jan en Lida Kooijman, die de Hoornse organisatie runnen, veerden gelijk op om iets te kunnen betekenen voor getroffen families in het zuiden van het land. „Daar zijn veel kinderen natuurlijk hun fietsje kwijtgeraakt. En wij hebben er nog een paar staan.”

Als de wegen weer wat meer begaanbaar zijn geworden, kunnen de fietsjes gebracht gaan worden. Via het Leger des Heils proberen Jan en Lida aan adressen te komen van mensen die wel een fietsje kunnen gebruiken. „Het zijn er maar een paar, maar elk beetje helpt en we zijn blij dat we een steentje bij kunnen dragen.”

Fietsjes voor Minima helpen gezinnen lage inkomens aan gratis tweedehands fietsen. „Zonder fiets heb je niets en dan kun je buitengesloten worden. Dat willen wij voorkomen.”

Meer info: www.fietsjesvoorminima.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen