Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is in de Noordkop in een week tijd bijna verdubbeld. Twee inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen

Het aantal besmettingen in de Noordkop is met ruim honderd toegenomen.

Het aantal besmettingen in de Noordkop is met ruim honderd toegenomen.© Archieffoto

Tessa Thepen
Noordkop

In de Noordkop zijn er in een week tijd (tot en met dinsdag) 262 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 106 meer dan een week eerder.

Die stijging is vooral toe te schrijven aan de besmettingscijfers in Schagen. In die gemeente kwamen er vanaf 13 juli 138 coronabesmettingen bij. Er is één persoon in het ziekenhuis opgenomen. Dat is voor het eerst sinds 15 juni.

Dit blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

In de gemeente Den Helder kwamen er tot en met dinsdag 46 positief geteste inwoners bij. Ook hier moest één persoon worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat is voor het eerst sinds 22 juni.

Bij 63 mensen in de gemeente Hollands Kroon is het virus ontdekt en op Texel zijn er vijftien besmettingen bijgekomen. In geen van de vier gemeentes zijn er mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.