Leer over het leven van roofvogels; kinderen kunnen meedoen aan gratis workshops in de Ruïne van Brederode

Valkenier Martin van Stichting Happy Wings verzorgt de workshops.

Valkenier Martin van Stichting Happy Wings verzorgt de workshops.© foto kees sikkes

Ellen de Boer
Santpoort-Zuid

Kinderen van 7 tot en met 14 jaar kunnen de komende vier dinsdagen meedoen met roofvogelworkshops in de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid. Dankzij het vakantieprogramma Zomerpret van de gemeente Velsen zijn de workshops gratis.

Valkenier Martin van Stichting Happy Wings verzorgt de workshops en brengt de kinderen op een veilige manier in contact met het leven van roofvogels. Kinderen doen zelfstandig mee, dus zonder ouders.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kinderen kunnen gratis meedoen aan de workshops.

Kinderen kunnen gratis meedoen aan de workshops.© foto Lucy de Pagter

De workshops zijn op dinsdag 27 juli, 3, 10 en 17 augustus van 13 tot 14 en van 15 tot 16 uur. Aanmelden kan via het formulier op de website ruinevanbrederode.nl

(Tekst gaat door onder de foto)

De Spiesdraegers zijn komend weekeinde in de Ruïne van Brederode.

De Spiesdraegers zijn komend weekeinde in de Ruïne van Brederode.© foto Dorine van Gils

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli is het evenement Ruïne Bewoond en komen Den Spiesdragers uit 1625 naar Santpoort-Zuid. Zij speelden een belangrijke rol in het leger van de Prins van Oranje. De geus Nanning Onbevreescht vertelt over zijn geuzendaden en laat zijn wapenuitrusting zien. Aagje de Vertelster zorgt ervoor dat de herinnering aan Hendrik de Grote Geus voortleeft. Ook heeft zij deze herinnering opgeschreven in het boek ’Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode’ dat zij zal signeren.

Naast deze levende geschiedenis is ook nog de Playmobiltentoonstelling ’Strijd om Holland’ met 4000 poppetjes te zien met een speurtocht voor jong en oud. De ruïne is op beide dagen geopend van 11 tot 17 uur. Tickets (en vanwege de coronamaatregelen ook een tijdslot) voor Brederode Bewoond zijn te reserveren via de website ruinevanbrederode.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen