Studenten organiseren gratis evenement aan de Veerplas in Haarlem om jongeren te verbinden. ’We hebben lang genoeg thuis gezeten’

IJSBREAKERS vindt plaats op 27 juli aan de Veerplas.

IJSBREAKERS vindt plaats op 27 juli aan de Veerplas.© Particuliere foto

Sharon Story
Haarlem

De coronacrisis heeft een groot effect op het sociale leven van jongeren. Daar moet wat aan gedaan worden, dachten studenten Mila Zijp en Fleur van Riet. Om jongeren weer samen te brengen organiseren zij op dinsdag 27 juli aan de Veerplas in Haarlem het gratis te bezoeken evenement IJSBREAKERS.

Stages zijn veelal uitgesteld, er mag niet gestapt worden en veel activiteiten zijn komen te vervallen. Dat het sociale leven van veel jongeren een harde klap heeft gehad tijdens de coronacrisis is wel duidelijk. Eind april diende D66 en GroenLinks een motie in, om aandacht te vragen voor de eenzaamheid waar veel jongeren mee te kampen hebben. Naar aanleiding van die motie zijn de studenten van Inholland in Haarlem gaan brainstormen.

,,We wilden graag iets doen, omdat we zelf ook de nadelen van de lockdown hebben ondervonden”, vertelt Mila Zijp (20). ,,We hebben lang genoeg thuis gezeten. Veel mensen in mijn omgeving zijn echt op zoek naar nieuwe prikkels en verlangen ernaar weer mensen te ontmoeten.” Daarom bedacht Zijp samen met vriendin Fleur van Riet het evenement IJSBREAKERS.

IJSBREAKERS is een sportief evenement, waar jongeren worden uitgenodigd om deel te nemen aan sup yoga, spelletjes en andere activiteiten. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. ,,We willen letterlijk het ijs breken om nieuwe activiteiten te ondernemen en misschien nieuwe vriendschappen te sluiten”, vertelt Zijp. ,,Bovendien is het buiten en dus coronaproof.”

Zijp hoopt dat het een mooie, sportieve, dag wordt, met veel gezelligheid. ,,De reacties zijn tot nu toe enthousiast. Ik hoop dat er veel mensen komen en dat het voor iedereen een leuke dag wordt. Wie weet is het voor herhaling vatbaar en wordt het een terugkerend evenement.”

Het evenement aan de Veerplas is gratis. Opgeven kan via de Instagrampagina van IJSBREAKERS.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen