Geen grote zoekactie meer naar vermiste Gerda Mooij (74), wel flyers. Politie: ’Onze mensen en inzet zijn niet onuitputtelijk’

Portretfoto van de vermiste Gerda.© Foto politie

Suzanne Rijnja
Bergen

Na drie dagen zoeken komt er vandaag (woensdag) geen nieuwe zoekactie naar de Gerda Mooij (74). De dementerende vrouw uit Bergen wordt vermist sinds zondag rond 15.00 uur.

Die middag fietste ze door de duinen van Bergen naar Bergen aan Zee. Haar man Piet ging voorop en zag zijn vrouw plots niet meer toen hij achterom keek.

Sinds zondag wordt naar de vrouw gezocht. Maandag en dinsdag zijn er grote zoekacties geweest, waarbij het duingebied is uitgekamd en voor Gerda bekende plekken in Bergen en Uitgeest zijn bezocht. De zoekacties mochten niet baten. Gerda Mooij is nog altijd vermist.

Woensdag komt er geen nieuwe zoekactie, zegt de politiewoordvoerster. De plekken waar de vermiste vrouw zich mogelijk schuilhoudt zijn allemaal nagetrokken. „We gaan vandaag niet uitgebreid zoeken. Onze mensen en inzet zijn niet onuitputtelijk en er zijn ook nog andere zaken die aandacht nodig hebben. Als we een melding of tip krijgen, gaan we daar natuurlijk wel gelijk op af. Onze mensen op straat houden hun oren en ogen ook goed open.”

Flyers

Ook gaat de politie flyers ophangen in de recreatiegebieden. „Meer kunnen we nu niet doen. Als het lukt, drukken we de flyers ook in het Duits en Engels, want er zijn weer toeristen aan de kust.”

De politie gaat er nog steeds vanuit dat het om een vermissing gaat en niet om een misdrijf.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gerda Mooij gezien? Bel 112.© Foto politie

Gezien? Bel 112

Gerda is 1.75 meter lang, heeft kort grijs haar en draagt een lichte blouse en een donkere broek. Ze reed op een donkerblauwe damesfiets met voorop een zwart mandje. Heeft u haar gezien? Bel dan 112 of de opsporingstiplijn 0800-6070.

Lees ook:

Grote zoekactie naar vermiste en dementerende Gerda (74) in de duinen van Bergen. ’We maken ons heel erg zorgen’ [video]

Opnieuw een zoektocht naar de vermiste Gerda (74). Politie vraagt inwoners Bergen, Uitgeest, Heiloo, Castricum en omliggende gemeenten uit te kijken: ’Het duurt nu behoorlijk lang’ [update]

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.