Het busstation van Den Oever wordt compleet vernieuwd: het moet een blikvanger worden met historische kenmerken

Het huidige busstation in Den Oever is verouderd.

Het huidige busstation in Den Oever is verouderd.© Foto Foursquare

Tessa Thepen
Den Oever

Het bustransferium in Den Oever wordt vernieuwd. Het station, dat in de zomer van 2022 gereed zal zijn, moet een blikvanger worden met historische en lokale kenmerken.

Het bestaande bustransferium in het dorp verkeert in verouderde staat. Het gebouw en het aanzicht gaan hard achteruit, daarom is het nodig dat er vernieuwing komt.

Het verharde binnenterrein en het groen op de locatie worden hierin betrokken. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van materialen die over zijn van andere projecten binnen de gemeente Hollands Kroon. Ook wordt veel materiaal hergebruikt binnen het project.

K. Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen zal het station onder handen nemen. In nauwe samenwerking met de gemeente heeft het bedrijf een nieuw ontwerp gemaakt.

Mindervaliden

Het transferium wordt helemaal toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hier is een financiële vergoeding van de provincie Noord-Holland voor ontvangen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe bustransferium rond de zomer van 2022 klaar is. Tijdens de werkzaamheden blijft het transferium voor een deel open.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.