Krijgt de zaalvoetbalbeker eindelijk weer een winnaar? Er is geloot voor de eerste ronde

In 2018 was Hovocubo de laatste club die de zaalvoetbalbeker won.© Archieffoto Theo Groot

Vincent Schot
Hoorn

In 2018 wonnen de zaalvoetballers van Hovocubo de beker. De club uit Hoorn is daarmee voorlopig de laatste winnaar. In 2019 én 2020 werd de eindstrijd vanwege corona niet gespeeld. In oktober start de editie van 2021. De loting voor de eerste ronde is inmiddels verricht door Volendam-trainer Hjalmar Hoekema.

De eerste ronde staat in de agenda voor 1 oktober. Tijdens de loting stond nog niet exact vast welke clubs er meedoen aan het bekertoernooi Op 10 september worden er nog elf potjes afgewerkt in de voorronde.

FC Marlène is wel al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi. De Heerhugowaarders starten thuis tegen AGOVV uit Apeldoorn. Ook White Stones begint met een duel in de eigen sporthal, waar TPP/Feyenoord Futsal op bezoek komt. Vrone is nog niet zeker van een plekje in de hoofdfase van het toernooi. Daarvoor moet het eerst winnen van OACN Boys. Lukt dit, dan speelt het in de eerste ronde uit tegen de winnaar van IFC-CMF/Transito.

Zeemacht ontvangt de winnaar van het treffen tussen ZVV Eindhoven en JCK/Aiso. De zaalvoetballers van Texel’94 moeten uit, maar heel ver hoeven zij niet te reizen voor de start van hun bekeravontuur. De eilanders nemen het op tegen FC Marlène 2 of HZV/Vennewater. Ook Scagha’66 moet eerst nog aan de bak in de voorronde. Daarin speelt het tegen LTC. Tegenstander in de eerste ronde zou dan vervolgens zvv Den Haag thuis zijn.

Hovocubo speelt de eerste ronde in de eigen Opgang. De laatste ploeg die de beker mocht optillen, treft de winnaar van het duel tussen Dosko en Kawin. Stadsgenoot Veerhuys moet op 1 oktober de auto in, maar mogelijk is dat maar voor een heel kort ritje. Wint zvv Nieuweboer immers van zvv Urk dan speelt Veerhuys in sporthal De Dars in Wervershoof.

Hoekema tenslotte koppelde zijn eigen ploeg aan PKC’83. Volendam kan derhalve een uitduel in het verre Groningen noteren op de speelkalender.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen