Handbalsters VZV naar Kosovo, SEW loot tegenstander uit Litouwen

De handbalsters van VZV en SEW gaan Europa in.© Foto Marcel Rob

Paulo Ramler
Alkmaar

De handbalsters van JuRo Unirek/VZV nemen het komend seizoen in de tweede ronde van de Europa Cup op tegen KHF Ferizaj uit Kosovo. Dat heeft de loting uitgewezen. Eredivisiegenoot SEW mag in een tweeluik met ACME-Zalgiris Kaunas uit Litouwen uitmaken wie doordringt tot de derde ronde.

Het is voor VZV weer een compleet nieuwe tegenstander op het Europese podium. In eerdere jaargangen passeerden opponenten als Rocasa Gran Canaria ACE, het Italiaanse Brixen en BM Granollers uit Spanje de revue. Eind 2020 zag het er lang naar uit dat ook het Zwitserse Spono Eagles bij dat rijtje werd gevoegd, door corona kon dat duel echter geen doorgang vinden. Dat betekende toen overigens de uitschakeling voor VZV.

De eerste wedstrijd tegen Ferizaj vindt plaats in het weekend van 16 en 17 oktober, een week later volgt het tweede treffen. De ploeg uit ’t Veld begint met een thuiswedstrijd.

Voor SEW belooft het een speciale editie te worden. Vorig jaar dacht de formatie van trainer Arthur Langedijk al dat een terugkeer op het Europese strijdtoneel na zeven jaar van afwezigheid een feit was, door de pandemie ging er ook een streep door dat avontuur. Nu mag de ploeg uit Nibbixwoud zich daar alsnog voor opmaken. SEW mag eerst naar Litouwen.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen