Opnieuw een zoektocht naar de vermiste Gerda (74). Politie vraagt inwoners Bergen, Uitgeest, Heiloo, Castricum en omliggende gemeenten uit te kijken: ’Het duurt nu behoorlijk lang’ [update]

Portretfoto van de vermiste Gerda.© Foto politie

Suzanne Rijnja
Bergen

Vandaag (dinsdag) wordt er opnieuw gezocht naar de vermiste Gerda Mooij uit Bergen. De 74-jarige vrouw raakte zondagmiddag zoek tijdens een fietstocht door de duinen.

Maandag werd er van ’s ochtends tot tien uur ’s avonds gezocht naar de vermiste vrouw door de politie, de veteraneneenheid, de reddingsbrigade en vrijwilligers.

„Er liepen bijna honderd mensen rond. We baalden dat we Gerda niet hebben aangetroffen”, zegt de politiewoordvoerder. „We hebben meer dan tien tips gekregen die we hebben nagebeld, maar dat heeft helaas niks opgeleverd.”

Gerda raakte vermist terwijl ze met haar man Piet aan het fietsen was, weet haar buurvrouw. Toen hij afsloeg en even later achterom keek, was Gerda spoorloos. Er zijn grote zorgen omdat de vrouw dementerend en verward is.

(Tekst gaat door onder de foto)

De zoektocht in de duinen maandag. De politie gaat hier vandaag niet zoeken: „Dat is gisteren met honderd man minitieus nagelopen.”© Archieffoto DNP.NU

Bekende plekken

De zoekactie die vandaag gaat plaatsvinden in kleinschaliger, vertelt de politiewoordvoerder. Er wordt opnieuw gezocht in het duingebied. „We lopen onder meer nog een deel van de route na die ze gefietst hebben. We gaan niet naar hetzelfde gebied als gisteren, dat is met honderd mensen minutieus nagelopen.”

Verder gaat de politie naar voor Gerda bekende plekken uit het verleden in Bergen en Uitgeest, zoals bijvoorbeeld haar geboortehuis. „We zullen daar ook rondvragen of iemand iets gezien heeft en of ze hun ogen open kunnen houden.”

De politie vraagt inwoners in het gebied tussen Bergen en Uitgeest mee te helpen met zoeken en haar foto te verspreiden. Bijvoorbeeld door een rondje te lopen of fietsen in de omgeving. Personen met dementie willen zich vaak terugtrekken op rustige plekken. ’Mogelijk heeft de vrouw ergens geslapen in een berm of bosje. Dus kijk vooral ook op afgelegen plekken’, schrijft de politie in de oproep. Ook inwoners rond de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo worden verzocht uit te kijken naar de vrouw, zoals Zaanstad, Alkmaar en Schagen.

De zoektocht duurt inmiddels ’behoorlijk lang’, zegt de politiewoordvoerder. „We hopen van ganser harte dat we Gerda terug kunnen vinden.”

Gezien? Bel 112

Gerda is 1.75 meter lang, heeft kort grijs haar en draagt een lichte blouse en een donkere broek. Ze reed op een donkerblauwe damesfiets met voorop een zwart mandje. Heeft u haar gezien? Bel dan 112.

Lees ook: Grote zoekactie naar vermiste en dementerende Gerda (74) in de duinen van Bergen. ’We maken ons heel erg zorgen’ [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.