Fries raadslid zegt lidmaatschap Forum voor Democratie op: ’Uitspraken in Purmerend zijn de druppel’

Thierry Baudet omhelst Johan Talsma tijdens een campagnebijeenkomst.

Thierry Baudet omhelst Johan Talsma tijdens een campagnebijeenkomst.© Vincent Jannink

Dokkum

Johan Talsma uit Dokkum heeft zijn lidmaatschap van Forum voor Democratie opgezegd. Dat laat hij weten in een statement op sociale media. Uitspraken die Thierry Baudet deed in Purmerend zijn voor het raadslid van ELP-NEF in de gemeente Noardeast-Fryslân de druppel. „Ik heb veel mensen zien komen en gaan.”

Talsma is al jaren lid van Forum voor Democratie en stond ook op de landelijke kandidatenlijst van de afgelopen verkiezingen. „Het waren mooie tijden, maar aan alles komt een eind”, schrijft de ondernemer uit Dokkum.

Lees ook: Baudet en partijgenoten in Purmerend om raadsleden te ’rekruteren’: ’Dit kan de eerste gemeente zijn die kiest voor vrijheid’

„Wat er het afgelopen weekend is gebeurd, is wat mij betreft de spreekwoordelijke druppel, ik kan er niet meer tegen. De uitspraken van Forum van Democratie in Purmerend zijn zover over mijn grens dat ik per direct mijn lidmaatschap opzeg”, schrijft hij.

Lees ook: Thierry’s eigen virtuele wereldje: Forumland | column

Baudet liet weten dat hij zinspeelt op een eigen Forum-cryptomunt, als onderdeel van het ’Forumland’ met eigen mediakanalen dat hij als een zuil wil vormgeven. Dit weekend deed hij daar in Purmerend een schepje bovenop door te stellen dat ’Forumland’, al echt vorm krijgt. Er komt een app, die goed is voor crowdfunding, dating en vacatures.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Talsma benadrukt dat hij in goede en slechte tijden achter de partij stond, maar dat de breuk met Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim hem niet in de koude kleren is gaan zitten. „Ik wens Forum voor Democratie echt het allerbeste toe, maar ik ben lid af.”

Ook Joost Eermans en Annabel Nanninga splitsten zich eerder van Forum af. Zij gingen op in JA21. De weggestuurde penningmeester Henk Otten, Eerste Kamerlid, richtte met enkele vertrouwelingen de partij GO op.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen