Welke oudere fietsers hebben zin in een tocht van veertig kilometer door de Wieringermeer?

Van onze verslaggeefster
Wieringerwerf

Welke oudere fietsers hebben zin om een tochtje van veertig kilometer te maken en vervolgens te beoordelen? De gemeente Hollands Kroon heeft samen met Sport en Welzijn Wieringermeer, Sportservice en VVN Wieringerland een zogenoemde doortraproute door de Wieringermeer ontwikkeld.

De route ’Doortrappen, 4 dorpen in de Wieringermeer’ is speciaal gemaakt voor oudere fietsers en te vinden op www.route.nl (code 2445884). Het verbiedt de dorpen Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord met elkaar. Wie zin heeft, kan voor veertig kilometer gaan, maar het is ook mogelijk de rit in te korten tot 25 kilometer.

De gemeente Hollands Kroon prijst de route op haar website aan als ’een mooie route, met veel groen, weinig hindernissen en veilige fietspaden en kruisingen’.

Veilig

De doortraproute is onderdeel van het gelijknamige programma. Door te fietsen blijven ouderen langer gezond. Ook vergroot het de kans dat zij minder snel hulp van anderen nodig hebben. Het doel van het programma is dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Bijvoorbeeld door fietslessen, fietsaanpassingen en dus ook speciale doortraproutes.

Degenen die de route hebben gefietst, kunnen een beoordelingsformulier invullen op de website www.sportwelzijnwieringermeer.nl. Opzet hiervan is om de route waar nodig nog beter te maken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.