’Verdachten fataal geweld Mallorca komen uit Hilversum en Bussum’

© ANP

Internetredactie
Hilversum

De verdachten die betrokken waren bij de fatale knokpartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, komen uit Hilversum en Bussum. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. Twee verdachten hebben zich inmiddels gemeld bij de Nederlandse politie.

Carlo en zijn vier vrienden werden door een groep van acht Nederlanders (van tussen de 18 en de 20) zonder reden aangevallen op het eiland. Carlo liep daarbij, mede door harde trappen tegen zijn hoofd, hersenletsel op. Hij overleed zondag aan zijn verwondingen in een ziekenhuis op Mallorca. De vermeende daders pakten snel een vliegtuig naar Nederland.

Tot actie overgaan

Ondanks dat twee verdachten zich nu hebben gemeld bij de Nederlandse politie, zit die met de handen vastgebonden. Zolang het rechtshulpverzoek vanuit Spanje niet binnen is, kunnen de autoriteiten hier niets doen. Pas als dat verzoek is afgerond en beoordeeld door het Nederlandse OM, kunnen agenten tot actie overgaan.

Ook is het mogelijk dat de verdachten worden overgeleverd aan Spanje, als de autoriteiten daarom vragen. „Zo’n overlevering is heel gangbaar”, aldus de woordvoerder van het OM, die benadrukt dat het niet vaak voorkomt dat een zaak als deze wordt afgehandeld in het buitenland, in dit geval Nederland.

Advocaat

De advocaat van één van de verdachten, Jaap-Willem Roozemond, pleit ervoor om de zaak in Nederland af te handelen, vertelde hij eerder. „De wet zegt dat dat kan. Het gaat bovendien om een grote groep Nederlandse verdachten en een groep Nederlandse slachtoffers. Het proces zal zich concentreren rond de verklaringen van deze mensen en camerabeelden.”

De Spaanse politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Er moeten nog verklaringen worden afgelegd en beelden worden bekeken. „We willen alles goed doen”, zegt een woordvoerder van de Spaanse politie. „Als het onderzoek klaar is, dan sturen we het naar de rechter en die zal het verzoek doen.”

18-jarige jongen vrijgesproken

Vandaag (dinsdag) werd al bekendgemaakt dat een 18-jarige jongen is vrijgesproken van betrokkenheid bij de fatale vechtpartij. De jongen, die door zijn vrienden werd achtergelaten om de sleutel van de gehuurde luxe vakantievilla in te leveren bij de eigenaar, werd opgepakt voordat hij Mallorca kon verlaten.

Zijn twaalf vrienden waren er kort ervoor wel in geslaagd een eerdere vlucht te boeken en te verdwijnen voordat ze konden worden aangehouden. De groep vertrok halsoverkop van het toeristische eiland toen ze doorkregen dat de politie hen zocht.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen