Politie vindt geen aanwijzingen voor schietincident in Beets [update]

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

1 / 3
Van onze verslaggevers
Beets

Beets was maandag enige tijd afgesloten na een melding van een schietpartij in het dorp. De politie heeft echter geen aanwijzingen kunnen vinden voor een schietincident, laat een woordvoerder van de politie weten.

Er kwamen flink wat hulpdiensten af op de melding. Zo kwam er onder meer een zwaar bewapend arrestatieteam ter plaatse, liepen er politiehonden rond en landde er verderop een traumahelikopter.

In afwachting van meer duidelijkheid moesten de hulpdiensten aan de rand van het dorp wachten. Op dat moment werd nog rekening gehouden met een schutter die vrij rondliep.

In het dorp zelf was de kruising van de Beets met het Laantje afgezet. Omwonenden tastten in het duister over wat er precies gaande was, maar konden vanaf een afstand wel zien hoe de leden van een arrestatieteam onderzoek deden. Dat resulteerde niet in een of meerdere aanhoudingen en ook bleef onduidelijk wat er was gebeurd waardoor de politie en andere hulpdiensten zo massaal waren uitgerukt.

Dat leidde tot speculaties. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden bij een boerderij, maar geen van de dorpsbewoners kon bedenken waarom bij die man geschoten zou zijn. Ongeveer honderd meter voor de vermeende plaats delict stond een bewoner geduldig voor het lint te wachten met een tasje van de slager. Met hem een handvol dorpsbewoners. Maar ook niet meer dan een handvol. Voor de meeste bewoners van Beets ging de dagelijkse routine gewoon door.

Er was niets, bleek na onderzoek. Geen slachtoffer, geen dader, geen misdaad maar wel een melding. ,,Bij een dergelijke melding nemen we geen enkel risico’’, verklaart een woordvoerder de flinke inzet van hulpdiensten. De politie gaat onderzoek doen naar de melding.

© Foto DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen