Grote zoekactie naar vermiste en dementerende Gerda (74) in de duinen van Bergen. ’We maken ons heel erg zorgen’ [video]

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

1 / 4
Internetredactie
Bergen

De politie, de veteraneneenheid, de reddingsbrigade en vrijwilligers zijn maandagochtend begonnen met een zoektocht in de duinen van Bergen. De 74-jarige Gerda uit Bergen wordt sinds zondagmiddag rond 15.00 uur vermist en is voor het laatst gezien in de duinen.

De vrouw is ’heel dementerend en verward’, meldt haar buurvrouw Renee Bakker. ,,We maken ons wel heel erg zorgen’’, vertelt ze. Gerda was met haar man Piet aan het fietsen. ,,Ze zouden een drankje gaan drinken in Bergen aan Zee’’, weet Bakker te vertellen. Piet reed voorop. Toen hij afsloeg en even later achterom keek, was Gerda spoorloos. Betrokkenen van de vrouw en de politie zijn zondagavond al met een zoektocht gestart, maar zonder succes.

’Ik hoop dat ze niet gaat dwalen’

Het zoekteam is nu uitgebreid. In de duinen van Bergen zijn alleen al iets van vijftig personen van het veteranenteam, dat in drie groepen gaat zoeken, aanwezig. ,,Er zijn paarden, honden en ongeveer zeventig personen aan het zoeken’’, zegt Bakker. ,,Ik hoop dat ze op haar plek blijft en niet gaat dwalen en vooral dat ze gezond is en niet gevallen is en... ja, ik hoop vooral dat ze snel gevonden wordt.’’

Gerda is 1.75 meter lang, heeft kort grijs haar en draagt een lichte blouse en een donkere broek. Ze reed op een donkerblauwe damesfiets met voorop een zwart mandje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.