Dylan van der Kolk wint zijn eerste European Cup -21. Judoka staat daardoor op nummer een bij wereldranking in zijn klasse

Dylan van der Kolk juicht na zijn winst in de finale.© Foto EJU

Van onze verslaggever
Alkmaar

Dylan van der Kolk heeft in Praag de European Cup onder 21 gewonnen. Het was voor de 20-jarige Alkmaarse judoka zijn eerste gouden medaille op dat niveau.

Van der Kolk is duidelijk in vorm, vorige maand was hij nog derde tijdens de European Cup in Coimbra in Portugal. Daardoor is hij nu de nummer een van de wereldranking in zijn klasse.

De Noord-Hollander was vooraf als vijfde gerankt in de gewichtsklasse tot 66 kilogram op het sterk bezette toernooi in de Tsjechische hoofdstad. Na een vrijloting in de eerste ronde, won hij de tweede ronde dankzij drie straffen van zijn tegenstander. De Brit Charlie Young versloeg hij vervolgens met een golden score, waarna hij Akos Barcikay uit Hongarije in de extra tijd met een ippon verschalkte. In de halve finale was er ook een golden score nodig, maar Van der Kolk had nog genoeg energie om ook die binnen te slepen. In zijn eerste finale maakte hij geen fouten tegen Rashad Guluzade uit Azerbeidzjan. In een zwaar duel wist Van der Kolk zijn tegenstander op zijn rug te sturen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen