Chaos op wegen in Noord-Holland blijft voortduren: nu ook Velsertunnel gedeeltelijk dicht door ongeluk met meerdere voertuigen [update]

© Rijkswaterstaat

Internetredactie
Velsen

Het is vrijdagmiddag druk op de wegen in Noord-Holland door vakantiegangers. De Afsluitdijk vanuit Friesland richting Den Oever is afgesloten, de A9 richting Alkmaar was lang dicht en ook de Velsertunnel richting Velsen was enige tijd onbereikbaar door een ongeluk met meerdere voertuigen.

Of er gewonden zijn gevallen bij het incident en om hoeveel wagens het ging, is niet bekend. De Rijkswaterstaat meldde om 16.33 uur dat de tunnel dicht was en een half uur later werd die weer opengegooid. Het verkeer moest in de tussentijd de Wijkertunnel pakken.

De chaos op de wegen in Noord-Holland zal nog wel een tijdje duren, denkt Rijkswaterstaat. ’Weggebruikers moeten vrijdagmiddag en -avond rekening houden met files en vertragingen door recreatie- en vakantieverkeer. We verwachten meer verkeer op de snelwegen richting recreatiegebieden, de kust en van en naar de grensgebieden.’

Lees ook: Afsluitdijk richting Den Oever dicht door kapotte vrachtwagen

Lees ook: A9 richting Alkmaar weer open na kop-staartbotsing vrachtwagens

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen