Gezellig bijkletsen onder het genot van een kop koffie. Ouderen Andijk kunnen er vanaf volgende maand voor terecht in een nieuwe, eigen ’huiskamer’

Het gebouw waar op 1 augustus de ’Huiskamer Andijk’ van start gaat.© Foto Gerrit van Keulen

Judit de Redelijkheid
Andijk

Vanaf volgende maand krijgt het gebouw aan de Sportlaan 1A in Andijk er een nieuwe functie bij. Op de locatie waar ook Jongerencentrum The Future gevestigd is, wordt op 1 augustus de ’Huiskamer Andijk’ geopend, een ontmoetingsplek voor ouderen.

Door het na de nieuwbouw wegvallen van de ontmoetingsruimte in woonzorgcentrum Sorghvliet, was er in Andijk geen plek meer voor ouderen om elkaar zomaar gezellig te ontmoeten bij een kop koffie. Maar daar is nu iets op gevonden.

De Dorpsraad Andijk en seniorenorganisatie KBO/PCOB zijn al in 2020 in samenwerking met de gemeente Medemblik op zoek gegaan naar een leuke ontmoetingsplek voor ouderen. Die is gevonden in het gebouw waarin ook jongerencentrum The Future huist, aan de Sportlaan 1A.

,,Vlakbij het winkelcentrum Beldershof”, vertelt Gerrit van Keulen, voorzitter van de Dorpsraad Andijk. ,,De ’Huiskamer Andijk’ zal daar starten. In een ongedwongen ambiance kan men bijkletsen bij een kop koffie na de boodschappen of een bezoek aan de huisarts of gewoon zomaar.”

Afdelingen

Ouderen uit Andijk zijn er vanaf 1 augustus welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur. De Huiskamer Andijk wordt gedragen door de plaatselijke afdelingen van PCOB, KBO, LSOB en De Zonnebloem. ,,De Dorpsraad Andijk zal zich, zodra de Huiskamer in gebruik wordt genomen en zelfstandig draait, weer terugtrekken. Zoals dit ook gebeurde bij de totstandkoming van The Future. Het bestuur van de jongerencentrum ziet de Huiskamer Andijk als een welkome medegebruiker van het gebouw.”

De nieuw ontmoetingsruimte wordt gerund door vrijwillige ouderen. Wie ook wil meehelpen kan contact opnemen met de Dorpsraad Andijk: dorpsraadandijk@gmail.com of 0228-751898 (alleen op werkdagen van 13 tot 18 uur). Leden van de PCOB of KBO kunnen zich ook aanmelden bij het secretariaat van deze organisaties.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen