Advocaat Weski: verlies wordt diep betreurd

ANP Producties | Bron: ANP

Advocaat Inez Weski noemt het overlijden van Peter R. de Vries "een verlies van een leven dat ook door mijn kantoor diep wordt betreurd". Het advocatenkantoor Ficq & Partners Advocaten laat weten "met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden". "Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden en wij wensen hen alle kracht en sterkte om dit grote verlies te verwerken", reageert het advocatenkantoor.

De advocaten staan meerdere verdachten bij het in omvangrijke liquidatieproces Marengo. Weski is advocaat van hoofdverdachte Ridouan Taghi. Nadat De Vries vorige week in Amsterdam werd neergeschoten, uitte Weski kritiek op de berichtgeving over de aanslag. Volgens haar is er een stroom aan berichten in de media waarin haar cliënt verantwoordelijk wordt gehouden "zonder enige objectieve onderbouwing".

De Vries stond in dat proces kroongetuige Nabil B. bij als adviseur en vertrouwenspersoon. Mede dankzij de belastende verklaringen van B. kwam de monsterzaak aan het rollen.

De Nederlandse orde van advocaten is "diep geschokt" door het overlijden. "Iedereen hoopte in de afgelopen dagen op positief nieuws, helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, familie en iedereen die dicht bij hem stond. Zijn overlijden is onwerkelijk en tegelijkertijd van een rauwe realiteit die niet thuishoort in een rechtsstaat zoals Nederland", staat in een reactie.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.