Politie redt twee kinderen van één en twee jaar oud uit geparkeerde auto bij strand in Wijk aan Zee, ouders hielden oogje in het zeil ’via camera’

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.© ANP / HH

Internetredactie
WIJK AAN ZEE

De politie IJmond heeft zondagmiddag aan de Rijckert Aertszweg in Wijk aan Zee twee kinderen van een en twee jaar gered uit een snikhete auto. De ouders zaten volgens de politie op het strand en hielden de kinderen in de gaten met een camera.

Een voorbijganger had de twee kinderen versuft in een afgesloten en warme auto gezien en lichtte meteen de politie in. De politie en de ambulance zijn met spoed naar de plek gegaan. Agenten tikten meteen een raam in.

Volgens de ambulancedienst had het gezien de toestand van de kinderen niet veel langer moeten duren, aldus de politie die het voorval dinsdag bekendmaakte.

De ouders kwamen even later vanaf het strand aangelopen. In eerste instantie waren ze vooral boos om het kapotte raam. Naar eigen zeggen hielden ze de kinderen in de gaten via een camera.

De ouders zijn aangehouden. Ook is de crisisdienst van Veilig Thuis ingeschakeld. De kinderen zijn ongedeerd. Bronnen melden later, op dinsdag, dat de ouders niet vervolgd worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Abusievelijk stond er in een eerdere versie van dit artikel dat dit zou hebben afgespeeld in IJmuiden. Dat moest Wijk aan Zee zijn.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen