Ruim 1 miljoen opgehaald voor de gouden tip die leidt tot het vinden van Tanja Groen [video]

Tanja Groen.

Tanja Groen.

Delano Weltevreden
Schagen

Ruim 1 miljoen euro is binnengehaald voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van de verdwijningszaak van Tanja Groen. Om 19.50 uur dinsdagavond stond de teller op 931.000 euro. Iets voor half elf was dat bedrag gestegen tot 1.176.000 euro.

De inzamelingsavond was een initiatief van het tv-programma Tijd voor Max: Breng Tanja Thuis. Peter R. de Vries kondigde woensdag 23 juni de inzamelingsactie aan. Aan het begin van het tv-programma was al meer dan een half miljoen euro opgehaald. Tijdens de uitzending van dinsdagavond kon worden gedoneerd. Na vijftig minuten werd de tussenstand bekendgemaakt: 931.000 euro. De ouders van Tanja, die ook in de studio aanwezig waren, reageerden geëmotioneerd.

Het doel was om tenminste 1 miljoen euro in te zamelen. Rond 22.30 uur was dat bedrag ruimschoots binnengehaald. Het geld is beschikbaar voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van de verdwijning van Tanja Groen. Stichting De Gouden Tip wil ook geld inzamelen voor andere onopgeloste zaken die om een gouden tip verlegen zitten.

Zwaargewond

De Vries ligt zwaargewond in een Amsterdams ziekenhuis. Hij is een week geleden neergeschoten in hartje Amsterdam. Tijdens het tv-programma zat een belteam gereed voor het inzamelen van geld. Er kan nog gedoneerd worden.

In de uitzending hebben de ouders van Tanja Groen hun verhaal gedaan. Zij komen, net als hun verdwenen dochter, uit Schagen. Tanja verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Lees ook: Schager ondernemers laten duizenden stickers drukken om Peter R. de Vries’ doneeractie voor Tanja Groen kracht bij te zetten

Simon Vuyk is bestuurslid van Stichting De Gouden Tip en vriend van Peter R. de Vries. Hij zegt dat het bereiken van de mijlpaal van 1 miljoen euro de grote droom is van Peter R. de Vries: ,,Als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders.”

Lees ook: Een dag voor hij wordt neergeschoten kijkt Peter R. de Vries hoopvol de zaal in. ’Het is belangrijk dat we de aandacht op Tanja Groen blijven vestigen’

Lees ook: Peter R. de Vries krijgt bijval van Schager ondernemers. ’Nu hij zelf niet kan roepen, moeten wij het voor hem doen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.