Met de Kustbus van Petten naar Den Helder en omgekeerd. Vijf keer op een dag een vertrek uit beide plaatsen, iets minder vaak dan voorheen

De Kustbus in Callantsoog op weg van Den Helder naar Petten.© Foto Peter van Aalst

Winnie van Galen
Callantsoog

Niet meer ieder uur, maar vijf keer op een dag vanuit Petten en Den Helder. Met vertrektijden om de twee uur. Daarmee is de Kustbus (lijn 851) de komende zes weken dagelijks een vaste gast langs de Noord-Hollandse kust.

Aanvankelijk liet streekvervoerder Connexxion weten lijn 851 uit kostenoverweging dit jaar te schrappen. Door coronamaatregelen raakte Connexxion vorig jaar opgezadeld met een exploitatietekort van vele tienduizenden euro’s. Uiteindelijk is er een overeenkomst bereikt over het in stand houden van de Kustbus nadat de gemeenten Schagen en Den Helder beiden toezegden gezamenlijk voor 25.000 euro garant te staan. Daarnaast dragen recreatieondernemers langs de kust een steentje bij, waarmee er dagelijks vijf ritten worden gemaakt in plaats van vier. De bus reed gisteren voor het eerst deze zomer. Het is niet bekend hoeveel toeristen in het eerste weekeinde van de verbinding gebruik hebben gemaakt.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.